agdrtv24 - twitteragdrtv24 - facebookagdrtv24 - linkedin
Przedłużamy przydatność żywności do spożycia - próżniowa zgrzewarka  GOCLEVER VACUUM SEALER
Zero-waste i witaminy

Przedłużamy przydatność żywności do spożycia - próżniowa zgrzewarka GOCLEVER VACUUM SEALER

DUŻE AGD / Akcesoria AGD / 2018-08-28 12:53:52

Niemal 35% Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać jedzenie – tak w każdym razie wynika z najnowszych badań Federacji Banków Żywności. Wśród produktów, które najczęściej lądują w koszu, są pieczywo i wędliny, a także warzywa i owoce.  Jak uniknąć psucia się żywności i wydłużyć jej przydatność do spożycia nawet 5-cio krotnie? W ofercie firmy Goclever pojawiła się właśnie próżniowa zgrzewarka - VACUUM SEALER, w bardzo konkurencyjnej cenie.

VACUUM – czyli próżnia

Jedzenie nieustannie podlega przemianom chemicznym, spowodowanym głównie przez działanie drobnoustrojów i tlenu, który odpowiada za jełczenie tłuszczów, zmianę smaku, utlenianie witamin, a także sprzyja rozwojowi pleśni – wszystkie te procesy dodatkowo przyspiesza wysoka temperatura. Podstawowym sposobem przedłużania trwałości jedzenia jest oczywiście przechowywanie jej w lodówce, jednak to rozwiązuje jedynie problem temperatury – bo nawet w lodówce tlen wciąż przyśpiesza psucie się żywności.

Jeśli zaś chodzi o ograniczenie dostępu powietrza, to tanim i łatwym sposobem przedłużenia przydatności jedzenia do spożycia – dostępnym dla każdego – jest metoda próżniowego zamykania produktów, która od dawna znana i stosowana była w przemyśle spożywczym oraz w gastronomii. W sprzedaży dostępne są specjalne urządzania domowego użytku, takie jak pakowarki próżniowe oraz różnego typu pojemniki, worki, słoiki do tego przeznaczone. Nie jest to proces skomplikowany, a z pewnością usprawni przygotowanie posiłków na kolejne dni.

Nowoczesna kuchnia nie musi być droga

Osoby zainteresowane wykorzystaniem takich rozwiązań w swojej kuchni powinna zatem zainteresować nowa zgrzewarka polskiej firmy Goclever – VACUUM SEALER. Urządzenie składa się z pompy próżniowej o sile ssania 13 l/min, która odciąga powietrze ze specjalnych woreczków wykonanych z folii strukturalnej. Po wyssaniu maksymalnej ilości powietrza z woreczka, urządzenie automatycznie zamyka je, zgrzewając brzegi, dzięki czemu okres przechowywania jedzenia przedłuża się wielokrotnie, jedzenie nie traci aromatu i nie wysycha. Do niedawna urządzenia tego typu były drogie i niedostępne dla przeciętnej gospodyni domowej. Jak podaje Federacja Polskich Banków Żywności, statystycznie każda polska rodzina wyrzuca miesięcznie żywność o wartości nawet 50 złotych – warto więc zainwestować w rozwiązanie, które przedłuży jego przydatność do spożycia.

Jak to działa?

W zgrzewarce Goclever zastosowano system VAC & SEEL, który pozwala na rozpoczęcie zgrzewania automatycznie pod koniec procesu odsysania powietrza z woreczka, dzięki czemu mamy gwarancję, że powietrze nie cofnie się przed zgrzaniem. Na to rozwiązanie składa się zaawansowana pompa próżniowa oraz elektroniczny system kontrolujący drut indukcyjny zamykający folię. Dzięki zastosowaniu Goclever VACUUM SEALER możemy więc przechowywać żywność nawet pięciokrotnie dłużej niż przy zastosowaniu tradycyjnych metod. Procesy utleniania produktów organicznych zostają zatrzymane, a przechowywane jedzenie nie wymaga zastosowania dodatkowych konserwantów. Wszystkie produkty zachowują też znacznie więcej wartości odżywczych oraz witamin, dzięki czemu w łatwy sposób możemy zrobić spore zapasy jedzenia, które zajmą mniej miejsca w lodówce i z pewnością się nie zmarnują.

Goclever VACUUM SEALER to urządzenie uniwersalne, które umożliwia stosowanie dostępnej w handlu folii w rolce oraz torebek plastikowych. W komplecie ze zgrzewarką znajduje się również zestaw 5 torebek (20x30cm), które nadają się do gotowania w wodzie oraz do użycia w kuchence mikrofalowej oraz rękaw foliowy (20x200cm), który pozwala na indywidualne dopasowanie długości opakowania do produktów. Zgrzewarka pozwala także na stosowanie worków, które mają do 30 cm szerokości – to jedna z największych szerokości zastosowana w domowych urządzeniach dostępnych na rynku. Dodatkowo w komplecie znajduje się zawór i wąż ssący do pojemników próżniowych. Samym urządzeniem można sterować za pomocą wodoodpornego, dotykowego panelu umieszczonego w górnej części obudowy.

GOCLEVER VACUUM SEALER – KORZYŚCI:

  •  Pozwala na przechowywanie żywności bez konieczności stosowania środków konserwujących
  •  Pozwala nawet na 5-krotne przedłużenie terminu spożycia produktów dzięki technologii próżniowej
  •  Doskonałe rozwiązania do gotowania sous vide
  •  Niezwykle łatwa w obsłudze dzięki dotykowemu, wodoodpornemu panelowi
  •  Zamykanie worków już w trakcie odsysania powietrza – unikatowa funkcja
  •  Urządzenie łatwe do utrzymania w czystości dzięki aseptycznym tworzywom wnętrza urządzenia
  •  Oszczędza czas i pieniądze – można łatwo zrobić hermetyczne zapasy żywności
  •  Zmniejsza objętość opakowanych produktów – łatwiej zmieścić je np. w lodówce

GOCLEVER VACUUM SEALER dostępna jest na stronie www.goclever.com w bardzo konkurencyjnej cenie 299 zł. 

źródło: agdrtv24.pl

agdrtv24
NASZE SERWISY
  • agdrtv24
  • pięknydom24
  • informacje branżowe