Ekologicznie i naturalnie w Browarze Mieszczańskim
W najbliższą sobotę Browar Mieszczański wypełnią stragany pełne zdrowej, naturalnej żywności - świeżych owoców i warzyw, najwyższej jakości wędlin czy naturalnych miodów. Podczas pierwszej edycji Wrocławskiego Bazaru Smakoszy, oprócz zakupu ekologicznych produktów, będzie można również wziąć udział w pokazach pieczenia chleba i przygotowywania domowych makaronów, z wykorzystaniem sprzętu AGD marki Mastercook, które odbędą się w studiu kulinarnym Piotra Kucharskiego.
Żywność ekologiczna zdobywa coraz większą popularność, więc miejsc, w których można ją zakupić wciąż przybywa, także we Wrocławiu. Wrocławski Bazar Smakoszy, który odbędzie się 13 lipca br., w godz. 8.00-16.00 w Browarze Mieszczańskim, odwiedzi ponad 20 wystawców - lokalnych i regionalnych producentów. Będą oni oferować świeże i zdrowe produkty m.in. naturalne soki, zioła i herbaty, a także wędliny, przyrządzane według tradycyjnych receptur oraz ekologiczny nabiał, w tym sery i jajka. W Bazarze Smakoszy uczestniczyć będzie również studio kulinarne Piotra Kucharskiego, które mieści się na terenie Browaru. W jego wnętrzu, wyposażonym w nowoczesny sprzęt AGD marki Mastercook, której urządzenia produkowane są we Wrocławiu, odbędą się pokazy pieczenia domowego chleba i przygotowywania makaronu.
Wstęp na Bazar i pokazy jest bezpłatny.
źródło: mastercook/agdrtv24.pl