agdrtv24 - twitteragdrtv24 - facebookagdrtv24 - linkedin
Garnek do szparagów od firmy MPM

Garnek do szparagów od firmy MPM

MAŁE AGD / Produkty dla gastronomii / 2017-06-13 11:47:00

Sezon na szparagi trwa w najlepsze! Duża zawartość błonnika, witaminy C i E sprawiają, że są nie tylko warzywami delikatnymi dla organizmu, ale też niskokalorycznymi, co sprzyja zrzuceniu zbędnych kilogramów. W ich przygotowaniu pomoże garnek MPM do zadań specjalnych, model MGK-09.

Polecane sklepy

RTV Euro AGDMedia ExpertMedia MarktNEONET

Choć z roku na roku szparagów zjadamy coraz więcej, ich przygotowanie nadal sprawia wiele kłopotów. Zadajemy sobie pytanie, w jaki sposób szparagi obrać, na jaki kształt pokroić, gotować czy może raczej piec? Kto pyta, nie błądzi. Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych, dlatego odpowiednie ich przyrządzenie gwarantuje wyrazisty smak i zachowanie wartości odżywczych.

Obrane szparagi należy gotować pionowo. Ugotowanie ich w zwykłym garnku może być problematyczne, ponieważ główki szparagów nie powinny znaleźć się w wodzie a związane sznurkiem w tradycyjnym naczyniu mogą się przewracać. Do gotowania tych warzyw najlepiej wykorzystać specjalny garnek do szparagów, który jest na tyle wysoki, że pozwoli przygotować je w całości, bez konieczności dzielenia na mniejsze części czy wiązania niebarwiącym sznurkiem.

Garnek do szparagów MGK-09 marki MPM będzie dużym ułatwieniem w kuchni - jest pojemny (4,2 l),  posiada praktyczną miarkę wewnątrz, pokrywę z otworem do odprowadzania pary oraz stalowy koszyczek do odcedzania. Naczynie jest wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej i doskonale sprawdzi się na wszystkich rodzajach kuchenek, także indukcyjnych. Model MGK-09 jest niezastąpiony w odcedzaniu nie tylko szparagów, ale też makaronu do spaghetti lub innych produktów.

Zielonych szparagów, które wśród tych warzyw uchodzą za aromatyczniejsze i smaczniejsze, nie trzeba obierać. Ich przygotowanie należy zacząć od umycia w zimnej wodzie, następnie należy odłamać twarde i zdrewniałe grubsze końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodygi wystarczy wrzucić na wrzątek i gotować przez 1 minutę, odcedzić - od razu przepłukać i schłodzić zimną wodą - kolejno wystarczy je piec lub smażyć ok. 10 minut i gotowe!

Garnek do szparagów i makaronu MGK-09

  • Cena: 89 zł

Funkcje:

  • wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10,
  • praktyczna miarka wewnątrz garnka,
  • koszyk ze specjalnym uchwytem ułatwiający wyjmowanie i odcedzanie szparagów, makaronu i innych produktów,
  • przystosowany do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych.

Wyposażenie:

  • stalowy koszyk o wymiarach: 14 x 17,5 cm,
  • szklana pokrywka z otworem do odprowadzania pary.

Parametry:

  • pojemność: 4,2 l,
  • wymiary garnka: 16 x 21 cm,
  • 5 lat gwarancji.

źródło: mpm/agdrtv24.pl

agdrtv24
NASZE SERWISY
  • agdrtv24
  • pięknydom24
  • informacje branżowe