Gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK - nowoczesne gotowanie nie tylko od święta
Świąteczna gorączka obejmuje nie tylko szał zakupowy, gruntowne sprzątanie czy odnajdywanie się w gąszczu splątanych ozdób - dużą dawkę emocji, również i tych negatywnych, przysparza także przygotowywanie bożonarodzeniowych posiłków. Czy świąteczne gotowanie może być wygodne i przyjemne? Jaka technologia przychodzi nam w tym czasie z pomocą – a także i przez cały rok?
Niezależnie od tego, czy w planach mamy zaawansowane gotowanie bożonarodzeniowych pyszności dla całej rodziny, czy planujemy skromną kolację wigilijną w kawalerskim mieszkaniu, przydatne będą nowoczesne technologie kuchenne, które sprostają naszym potrzebom. Przykładem tego są płyty gazowe DYNACOOK – dzięki różnym wymiarom, idealnie dopasowują się do możliwości mieszkaniowych, ale i tych kulinarnych.
- Najmniejszy model X3 posiada trzy palniki a ich rozmieszczenie umożliwia swobodny rozstaw garnków. Podgrzewający się barszcz, garnek z bigosem, a obok pierogi na patelni? Zmieścimy wszystko na raz! Model X4 pozwoli nam jeszcze postawić obok czajnik, zaś X5 z pięcioma polami grzewczymi będzie doskonałą propozycją dla tych, którzy świąteczne gotowanie realizują wyjątkowo „na bogato”. Oprócz tego, gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK są proste w utrzymaniu czystości - na większe przybrudzenia przyda się skrobak, zaś do innych wystarczy… płyn i miękka ścierka – mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.
Komfort, czystość i ekonomia gotowania
Gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK powstały po to, aby gotowanie było komfortowe, czyste i… ekonomiczne. Nowoczesna technologia spalania gazu w bardzo wysokiej temperaturze pozwala na odpowiednie wykorzystanie paliwa do maksimum przy jednoczesnym, mniejszym jego zużyciu. Jest to możliwe dzięki umieszczonym pod ceramiczną płytą palnikom. Ich położenie sprawia, że gaz nie rozchodzi się bez kontroli, tylko jest on precyzyjnie doprowadzany do palnika. Płomień zaś, schowany pod płytą, pozwala na dokładne przekierowanie ciepła do naczyń, w których gotujemy nasze świąteczne pyszności.
Proces spalania jest zatem nie tylko wyjątkowo sprawny, ale też dzięki tej formule możemy zauważalnie zmniejszyć zużycie gazu. Ekonomiczne zalety technologii są niezaprzeczalne: oprócz mniejszego zużycia gazu, do pracy płyty wykorzystywane są jedynie śladowe ilości prądu, co sprawia, że „gaz pod szkłem” jest poważną konkurencją nie tylko dla kuchenek gazowych, ale także indukcyjnych.
Cały pakiet funkcjonalności
Łatwość korzystania z DYNACOOK sprawia, że nie musimy tracić czasu na naukę korzystania z tego sprzętu - zamiast tego, już od początku intuicyjnie korzystamy z kuchenki. Aż 18 poziomów mocy grzania i panel, na którym każdy palnik ma swój wyświetlacz, pozwalają na precyzyjne przygotowywanie ulubionych potraw.
Dzięki odpowiednim systemom bezpieczeństwa - blokadzie przed przypadkowym uruchomieniem oraz sygnalizacji dźwiękowej i świetlnej trybu pracy płyty, wspólne gotowanie świątecznych dań w towarzystwie dzieci lub seniorów nie będzie problemem. Co więcej, ewentualny brak dopływu gazu – lub jego wypływ - jest przez płytę wyraźnie sygnalizowany.
Świąteczne gotowanie nie musi oznaczać kuchennych trudności. Dzięki nowoczesnym, wysoce funkcjonalnym oraz prostym w obsłudze rozwiązaniom – takim jak polskie, gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK – bez względu na okoliczności, sprawnie i szybko przygotujemy każdy posiłek, nie martwiąc się o późniejsze sprzątanie.
źródło: agdrtv24.pl