Muke Mu-2G - najwolniejsza na rynku wyciskarka do soków
Wyciskarka wolnoobrotowa Muke Mu-2G to nowy model na polskim rynku. Przeznaczona jest do przyrządzania soków z warzyw, owoców, korzeni np. imbiru, traw, liści i ziół. Soki wyciska zarówno z miękkich jak i twardych składników oraz mrożonych czy gotowanych. Jest urządzeniem wielofunkcyjnym, pozwoli przyrządzić także smoothie, shake'i, dżemy, sorbety, babyfoody, mleka roślinne czy masła. Skruszy nawet lód.
Muke Mu-2G to najwolniejszy model na rynku. Silnik pracuje z szybkością 30 obrotów na minutę. To gwarantuje większą ilość soku i sok lepszej jakości. Składniki podczas wyciskania nie podgrzewają się, a co za tym idzie, nie tracą właściwości odżywczych. Przemyślana konstrukcja sprawia, że są bardzo dokładnie wyciskane, przez co pulpa jest sucha. Podczas dwóch minut swojej pracy Muke Mu-2G zapełni cały zbiornik.
Wyciskarkę wyposażono w najmniejszy i najlżejszy silnik. Jest energooszczędny i generuje niewiele ciepła za sprawą indukcyjnej konstrukcji. Gabarytowo jest również najmniejsza i zajmuje niewiele miejsca na kuchennym blacie dzięki prostokątnemu kształtowi podstawy. Po złożeniu mieści się w standardowej szafce, czym różni się na tle konkurencji. Dodatkowo jest cichsza od innych modeli (około 40-50 dB, wartość odpowiadająca szmerowi biura). Łatwo się ją czyści (posiada funkcję samoczyszczenia, czyli mycia wstępnego) i intuicyjnie użytkuje. Dzięki korkowi "niekapkowi" gromadzone w misie soki mieszają się ze sobą, by powstał jednorodny, wieloowocowy lub wielowarzywny napój.
Jako produkt premium szczyci się japońską jakością wykonania i dbałością o estetykę. Urządzenie wyprodukowano z trwałych, odpornych na zrysowania i bezpiecznych dla zdrowia komponentów. Ze względu na kontakt z żywnością pozbawione są Bisfenolu A (BPA). Zastosowano materiały najwyższej jakości i trwałości takie jak Ultem™ czy Tritan™. Model jest bezpieczny dla dzieci - zachowuje standardy norm unijnych.
W zestawie znajdują się 3 sita. Każde z nich można wykorzystać w innym celu kulinarnym.
- Sito z małymi otworami przeznaczone jest do twardych warzyw i owoców (buraki, jabłka) oraz soczystych takich jak pomarańcze czy gruszki. Wytwarza klarowne soki z niewielką ilością miąższu. Dodatkowo można przygotować mleka roślinne np. z migdałów czy soi. Mleko sojowe możemy następnie użyć do zrobienia tofu.
- Sito z większymi otworami do miękkich owoców takich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać peelingi i maseczki do naturalnych zabiegów kosmetycznych.
- Trzecie sito, tak zwane ślepe, nie posiada żadnych otworów. Miażdży owoce na mus o gładkiej konsystencji. Oprócz tego przyrządzi bazy do zup-kremów, lody i sorbety, masła orzechowe.
Dane techniczne:
Model: | Muke MU-2G |
Typ urządzenia: | Wyciskarka wolnoobrotowa do soków |
Prędkość (ilość obrotów na minutę): | 30 obrotów na minutę |
Typ silnika: | Indukcyjny bezszczotkowy, 150 W |
Poziom hałasu [dB]: | 40-50 dB |
Wymiary: | po rozłożeniu: 15x15x43 cm; po złożeniu: 15x15x23 cm |
Waga [kg]: | 5,2 kg |
Sita do wyciskania: | PEI Ultem™ + stal szlachetna |
Ślimak: | PEI Ultem™ |
Misa do soków: | TRITAN PCTG 500 ml |
Obudowa: | Światłoutwardzona UV |
Otwór wlotowy: | 2 x 3,5 x 4,5 cm |
Pojemność misy: | 500 ml |
Automatyczna blokada: | Tak |
Certyfikaty: | CB, CE/LVD, EMC, LFGB, Rohs |
BPA FREE: | Tak |
źródło: muke/agdrtv24.pl