Najwyższa jakość na najwyższym poziomie
16 czerwca 2011 roku w najwyżej położonej restauracji w Europie - Panorama Bar w hotelu Marriott, odbyła się konferencja poświęcona nowym produktom marki Amica. Najwyżej położona restauracja w Warszawie, doborowe grono dziennikarzy oraz najlepsze produkty do zabudowy oraz wolnostojące z oferty Amiki, które właśnie pojawiły się na rynku były zapowiedzią ciekawego spotkania. Wszyscy mieli okazję nie tylko dowiedzieć się więcej o nowych produktach, ale także przekonać się osobiście o ich zaletach.
Konferencja została poprowadzona przez Brand Managerów z firmy Amica - Zdzisława Wiese i Monikę Leksowską, którzy odpowiedzialni są za wizerunek marki Amica w Polsce. Zgromadzeni goście mieli okazję nie tylko posłuchać o nowościach podczas prezentacji ale przede wszystkim mieli okazję do empirycznego poznania prezentowanych produktów. Nowe lodówki, pralki i płyty indukcyjne spotkały się z dużym zainteresowaniem obecnych na sali dziennikarzy, którzy chętnie dzielili się swoimi pytaniami z product managerami. To właśnie oni znają najdrobniejsze detale produktów i doskonale orientują się w optymalnych parametrach ich eksploatacji, ponieważ są odpowiedzialni za proces ich tworzenia.
Pokaz kulinarny, który wypełnił kolejną część spotkania, poprowadził współpracujący z Amiką Tomasz Jakubiak. W jego rękach nawet najprostsze potrawy stają się dziełami sztuki kulinarnej. Niepowtarzalna prezentacja pozwoliła na obserwację ile radości może dostarczać gotowanie i jak wydawałoby się rutynowe działania zmieniają się w fascynującą przygodę przy pomocy funkcjonalnych urządzeń Amiki. Wspaniała panorama stolicy potęgowała wrażenia i sprawiała, że spotkanie zapadło w pamięć wszystkim obecnym. Był to także bardzo udany komentarz hasła konferencji: Najwyższa jakość na najwyższym poziomie.