Piekarniki FREGGIA - na święta i na co dzień
Świąteczne przygotowania to sprawdzian nie tylko naszej cierpliwości, ale też umiejętności kulinarnych. W końcu przyrządzenie dwunastu wigilijnych potraw to nie lada wyzwanie! Bez względu na to, czy gotowanie jest naszą pasją, czy też nie, warto wykorzystać w kuchni najnowsze technologie, które pozwolą nam zaskoczyć gości wyjątkowymi przysmakami i ułatwić sobie codzienne przygotowywanie posiłków. Interesujące rozwiązania w tym zakresie zastosowano w piekarnikach do zabudowy nowej marki FREGGIA.
FREGGIA posiada szeroką gamę urządzeń do zabudowy, która składa się z czterech linii wzorniczych - Classico, Compatto, Moderno i Primo. Jej oferta obejmuje pełen asortyment piekarników, które zaspokoją potrzeby i oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów - od piekarników elektrycznych i gazowych po gazowo-elektryczne.
Nowoczesny design - z FREGGIA Primo OEHH611X
Elektryczny piekarnik do zabudowy to obecnie najpopularniejsze rozwiązanie wybierane podczas urządzania kuchni. Dla osób poszukujących innowacyjnych technologii, FREGGIA przygotowała piekarnik do zabudowy z serii Primo, w którym zastosowano najnowsze osiągnięcia włoskich inżynierów. Model OEHH611X ma 11 trybów pieczenia (np. program „Pizza”, powolne pieczenie, podpiekanie czy podgrzewanie w 80°C.) oraz tzw. termosondę - czujnik, który kontroluje temperaturę wewnątrz potrawy. Pozwala on sprawdzić, czy jest ona odpowiednio upieczona, a także zmniejszyć zużycie energii elektrycznej - piekarnik wyłącza się, kiedy przyrządzane danie osiągnie odpowiednią temperaturę. Wyróżnikiem piekarnika z serii Primo jest także intuicyjny wyświetlacz sterowany dotykiem, dzięki któremu łatwo i szybko można sprawdzić czas pieczenia oraz ustawić najlepszy program dla danego dania.
Klasyka w kuchni - a może piekarnik gazowy?
Wybór pomiędzy piekarnikiem gazowym a elektrycznym jeszcze nigdy nie był tak trudny. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii i niepowtarzalnemu wzornictwu, urządzenia zasilane gazem znajdują coraz więcej zwolenników. Piekarnik gazowy do zabudowy FREGGIA z linii Classico doskonale wpisze się w klasyczną lub rustykalną zabudowę kuchenną. Urządzenie wyposażono m.in. w minutnik mechaniczny, a także przystosowano do współpracy z różnymi rodzajami gazu. Piekarnik z linii Classico wyróżnia się również oryginalnymi mosiężnymi pokrętłami, a charakteru dodają mu wyjątkowe kolory - szampański i antracytowy. Model OGRB65CH posiada gazowy grill z zapalarką w pokrętle oraz zabezpieczeniem przeciwwypływowym gazu. Całości dopełnia rożen obrotowy o napędzie elektrycznym, który umożliwia równomierne opiekanie potraw ze wszystkich stron.
Linia Moderno - dla ceniących minimalizm
FREGGIA OMMB66W to natomiast połączenie piekarnika gazowego z elektrycznym grillem. Urządzenie posiada m.in. 6 programów pieczenia, minutnik mechaniczny, automatyczną zapalarkę gazu oraz unikatowy system termoobiegu gazowego. Wentylator, który znajduje się wewnątrz urządzenia, zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła - jest to system wymuszonej konwekcji zwany potocznie termoobiegiem. Takie połączenie sprawia, że z urządzenia można korzystać, zarówno wtedy, gdy jest ono podłączone tylko do prądu lub tylko do gazu oraz przy użyciu obydwu źródeł zasilania jednocześnie. Dodatkowo zapewnia on równomierne pieczenie produktu na kilku poziomach, chroniąc przed przypaleniem, a także pozwala na przygotowywanie różnych dań równocześnie bez mieszania się zapachów. Szkło, z którego wykonany jest piekarnik oraz minimalistyczny design przypadnie do gustu osobom ceniącym klasyczne piękno i surowy styl.
Wszystkie piekarniki dostępne w ofercie FREGGIA wyposażone są w samoczyszczący tylny panel katalityczny (z opcją wyposażenia w panele boczne), który w połączeniu z emalią łatwo czyszczącą ułatwia utrzymanie w czystości nawet tych najbardziej niedostępnych miejsc. Na wewnętrznej stronie drzwi w każdym modelu można znaleźć rekomendacje dotyczące sposobów przyrządzania potraw.
- Piekarniki do zabudowy marki FREGGIA kosztują od 1 259 zł do 3 299 zł.
źródło: freggia/agdrtv24.pl