Praktyczne rozwiązania Hendi dla gastronomii
Szukając sprzętu gastronomicznego do wyposażenia restauracji warto kierować się marką. Jedną z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych w branży firm jest Hendi. Urządzenia Hendi od ponad 70 lat trafiają do lokali na całym świecie, aby służyć najlepszym szefom kuchni. Holenderska firma w asortymencie ma elementy do wyposażenia barów, restauracji, pizzerii, a także meble ze stali nierdzewnej i zastawę stołową.
Czy marka jest ważna w przypadku kupowania pieca konwekcyjno-parowego lub szafy chłodniczej? Oczywiście, ponieważ renomowane firmy, które od lat zajmują się produkcją sprzętów i akcesoriów dla gastronomii wdrażają innowacyjne rozwiązania. Nie tylko pomagają kucharzom w codziennym gotowaniu, ale także zapewniają wyposażenie, które jest nowoczesne, energooszczędne i bezpieczne. Wśród firm, które wyróżniają się na rynku gastronomicznym jest marka Hendi. Produkty holenderskiego przedsiębiorstwa od 1999 roku są dostępne także w Polsce.
Hendi słynie między innymi z produktów do obróbki termicznej takich jak na przykład gofrownice. Zdjęcie pochodzi ze strony https://sklep.technica.pl/hendi-4.
Dlaczego Hendi?
Holenderska marka ma bardzo długą historię, a początki jej istnienia datuje się jeszcze na lata przedwojenne. Od 1934 roku znacznie rozszerzyła obszary swojej ekspansji, jak również asortyment oferowanych produktów. Cieszą się one uznaniem i sympatią polskich szefów kuchni, którzy od mebli czy sprzętów wymagają przede wszystkim niezawodności. Urządzenia Hendi to właśnie synonim jakości oraz niezawodności, ceniony w każdej restauracji. Zaletą tego producenta jest fakt, że zaopatruje swoich klientów kompleksowo. Można nabyć zarówno piece, jak również meble, akcesoria, wyposażenie bufetu, kawiarni, a nawet elegancką zastawę z porcelany. Dzięki temu zarówno zaplecze, jak również sala będą urządzone w spójnym stylu.
Meble i urządzenia Hendi
W kompleksowym asortymencie marki Hendi inwestorzy znajdą meble ze stali nierdzewnej, w tym szafy chłodnicze oraz piece konwekcyjno-parowe. To sprzęty, bez których żadna restauracja nie byłaby w stanie funkcjonować. Sprzęty sygnowane logo holenderskiego producenta wyróżniają się energooszczędnością i wytrzymałością. Są dostosowane do pracy w wymagających warunkach – wysokich temperaturach, wilgoci, w towarzystwie kwasów i tłuszczów. Szafy chłodnicze pozwalają zachować walory odżywcze i wizualne artykułów spożywczych na dłużej. Z kolei w piecach konwekcyjno-parowych Hendi można przyrządzić z nich smaczne dania na wiele sposobów – parując, piekąc, podduszając.
Akcesoria do restauracji i kawiarni
Hendi to nie tylko sprzęt AGD i meble. To również szereg akcesoriów przydatnych w codziennej pracy restauratorów. Są one przeznaczone do pracy w lokalach gastronomicznych o różnym charakterze – w restauracjach, barach szybkiej obsługi, kawiarniach.
Wśród najpopularniejszych i najczęściej wybieranych urządzeń Hendi znajdują się:
- patelnia elektryczna Hendi,
- syfon do bitej śmietany,
- frytownica Hendi,
- termosy, warniki, zaparzacze,
- witryny,
- dozOfertaowniki alkoholu,
- kostkarki,
- przybory do obróbki mechanicznej, termicznej, cukierniczej,
- filtry do wody.
Każdy restaurator wie, że istotne jest nie tylko wyposażenie zaplecza kuchennego, ale też sali. To właśnie ona stanowi wizytówkę lokalu, wywiera na gościach pierwsze wrażenie. W trosce o pozytywną opinię gości, a także mając na uwadze ich komfort warto zadbać także o detale. W tej roli również sprawdzą się solidne, lecz gustowne urządzenia Hendi, wśród nich koszyki na pieczywo, przyprawniki, zastawa stołowa porcelanowa, dyspensery, tace, wkłady na sztućce, wiaderka, kanki i wiele innych akcesoriów.
źródło: agdrtv24.pl