Samsung partnerem 10. edycji programu MasterChef
Wystartowała 10. edycja najpopularniejszego show kulinarnego w Polsce. Wsparciem dla uczestników w walce o tytuł MasterChef, w ramach umowy partnerskiej, będą innowacyjne urządzenia Samsung: piekarniki Dual Cook Flex™, lodówki Side by Side i combi, a także płyty gazowe. W programie pojawi się także ekspert marki Samsung – znany i ceniony kucharz Filip Marcinkiewicz.
MasterChef to widowiskowe kulinarne show z historią sięgającą 1990 r. Program doczekał się edycji w 35 krajach na całym świecie inspirując do gotowania miliony ludzi i bijąc rekordy oglądalności. Partnerem tegorocznej polskiej edycji programu, po raz kolejny, został Samsung. Działania partnerskie mają na celu promocję produktów AGD marki. Obecność Samsung w programie MasterChef obejmuje aktywny product placement i udział eksperta.
Samsung wyposażył kuchnię studyjną w swoje urządzenia, które posłużą uczestnikom do przygotowania potraw na różnych etapach rywalizacji. Są to lodówki Side by Side oraz combi wyposażone w rewolucyjną technologię SpaceMax™ gwarantującą optymalne wykorzystanie przestrzeni, piekarniki Dual Cook Flex™ z podwójną komorą umożliwiającą pieczenie dwóch potraw jednocześnie oraz płyty gazowe. Gościem specjalnym 5 odcinka programu, którego emisja zaplanowana jest na 3 października, będzie Filip Marcinkiewicz – ceniony kucharz, a zarazem ekspert marki Samsung, który zaprezentuje na antenie swoje autorskie przepisy kulinarne.
Od 2001 roku Filip Marcinkiewicz jest szefem kuchni w Hotelu Copernicus***** w Krakowie. Gotował dla niezwykłych osobowości, m.in. dla papieża Jana Pawła II, Cesarza Japonii, Kanclerza Helmuta Kohl, Jacques’a Santer, Czesława Miłosza i Wisławy Szymborskiej. Brał udział w powstaniu książki „Wykwintna Kuchnia Polska”, wydanej pod patronatem prezydentowej Anny Komorowskiej. Dwukrotnie nominowany do tytułu szefa roku Gault&Millau, zwycięzca Szefa roku region południowy, juror polskiej edycji największego światowego konkursu Bocuse d’Or. Na jego koncie jest też Srebrny Hermes za najlepszą hotelową restaurację oraz Prix au Chef de’lAvenir Akademii Gastronomicznej.
źródło: agdrtv24.pl