Sztuka pieczenia z Miele - piekarniki CulinArt
Gotowanie potrafi być prawdziwą sztuką, a żeby stworzyć spektakularne dzieło potrzebny jest dobry sprzęt, świeże składniki oraz sprawdzony przepis. To właśnie zainspirowało Miele do stworzenia nowych piekarników CulinArt* ze znakomitym programem Pieczenie Plus i opracowania książki kucharskiej z prostymi, ale niepozbawionymi fantazji recepturami na pieczone dania.
Program Pieczenie Plus to pieczenie wspierane odpowiednią ilością wilgotności uwalnianej ręcznie lub przy pomocy programów automatycznych. Jest polecany szczególnie do pieczenia chleba, ciast, mięs, zapiekanek i sufletów. Pieczenie Plus gwarantuje delikatność, soczystość oraz chrupiącą, zarumienioną skórkę. Program Pieczenie Plus to nie jedyna zaleta nowych piekarników CulinArt. Modele H 6167 B oraz H 6267 B oferują aż 25 automatycznych programów gwarantujących użytkownikom kulinarny sukces.
Podczas przyrządzania ciast bardzo ważne jest, aby gorące i wilgotne powietrze otaczało je z każdej strony. Upieczone w ten sposób babeczki, czy sernik, dobrze wyrosną i będą wzorem udanego wypieku. Taki efekt można osiągnąć dzięki perforowanej blasze Gourmet, która stanowi standardowe wyposażenie każdego piekarnika CulinArt. Gwarantuje ona idealne rozłożenie temperatury podczas pieczenia, zapewniając równomierne przyrumienianie ciasta chleba, pizzy, domowych frytek i innych potraw.
Piekarniki CulinArt posiadają przestronną 76 litrową komorę. Duża pojemność oraz para wysuwów FlexiClip zapewniają wygodny dostęp do przyrządzanych potraw. Teraz wyciągnięcie wielkiej i gorącej blachy staje się bardzo proste i bezpieczne.
Wnętrze piekarnika i całe jego wyposażenie są pokryte supergładką powłoką PerfectClean, dzięki której nawet największe zabrudzenia łatwo usunąć przy pomocy najzwyklejszej gąbki i odrobiny detergentu. Wszechstronne urządzenie i dobry przepis to sekret udanych potraw. Z piekarnikami CulinArt sztuka pieczenia staje się niezwykle prosta, a przyjemność z gotowania jeszcze większa.
źródło: miele/agdrtv24.pl