agdrtv24 - twitteragdrtv24 - facebookagdrtv24 - linkedin
Thermomix - wielofunkcyjne urządzenie kuchenne

Thermomix - wielofunkcyjne urządzenie kuchenne

MAŁE AGD / Produkty dla gastronomii / 2013-02-26 15:47:00

Thermomix to wielofunkcyjne urządzenie kuchenne, które waży, sieka, miksuje, miesza, rozdrabnia, miele, proszkuje, wyrabia ciasto, emulguje, gotuje tradycyjnie lub na parze. Thermomix może zastąpić 12 urządzeń, a na dodatek ładnie się prezentuje w kuchni.

Polecane sklepy

RTV Euro AGDMedia ExpertMedia MarktNEONET

Thermomix firmy Vorwerk powstał wbrew powiedzeniu „Nie można mieć wszystkiego”. Kilka milionów użytkowników na całym świecie przekonało się, że można mieć urządzenie, które oprócz 12 niewiarygodnych funkcji jest łatwe w obsłudze, a w dodatku, prawie samo się myje po użyciu. Funkcjonalność i design Thermomixa została wyróżniona przez międzynarodowe jury nagrodą Red Dot, uznawaną za Oskara branży designerskiej.

Gotowanie dla początkujących i zaawansowanych

Thermomix jest idealny zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni, jak i dla bardziej doświadczonych. Znakomicie przygotowuje wyrafinowane potrawy wymagające np. delikatnego mieszania w ciepłej kąpieli wodnej jak zabajone, ale także tradycyjne przysmaki np. ciasto na pierogi. Thermomix jest dostępny na polskim rynku od 15 lat, do końca ubiegłego roku zakupiło go ponad 200 tysięcy osób. Urządzenie jest sprzedawane wyłącznie za pośrednictwem przedstawicieli handlowych Vorwerk Polska. Przygotowują oni dla klientów specjalny pokaz kulinarny i szkolenie na temat działania Thermomixa. Dodatkowo firma Vorwerk organizuje w swoich biurach regionalnych warsztaty kulinarne dla klientów. Cena całkowita urządzenia to 3979 zł, można je również kupić w dogodnym systemie ratalnym. Do każdego urządzenia producent dodaje książkę kucharską w języku polskim z dokładnymi przepisami na dania z Thermomixa.

Co jeszcze może Thermomix : 

  • Ugotować, na parze lub tradycyjnie nawet na trzech poziomach jednocześnie
  • Kontrolować i odmierzać czas przygotowania potrawy tak, by nie kipiała i nie przypalała się
  • Podgrzać potrawę, dla dorosłego lub dla dziecka, w bezpiecznej temperaturze
  • Zważyć produkt i doważyć odpowiednią porcję
  • Wyrobić ciasto - wkładasz składniki na ciasto, np. na pizzę, a wyjmujesz elastyczną kulkę, gotową do pieczenia lub zwartą masę na kruche ciasteczka
  • Zmienić ziarno na mąkę
  • Zamienić śmietanę w masło (bez sztucznych dodatków!)
  • Przygotować jogurt o ulubionym smaku z naturalnych składników
  • Posiekać warzywa i owoce na sałatkę, placki lub zupę
  • Zrobić domowe, pyszne lody lub shaki
  • Przygotować cappuccino, kawę mrożoną i inne wymyślne napoje kawowe

źródło: vorwerk/agdrtv24.pl

agdrtv24
NASZE SERWISY
  • agdrtv24
  • pięknydom24
  • informacje branżowe