Wspólne gotowanie marki Mastercook i Piotra Kucharskiego
Marka Mastercook rozpoczęła współpracę z Piotrem Kucharskim, zwycięzcą II edycji show „Gotuj o wszystko”, emitowanego w telewizji TVN. Jej celem jest promowanie nowoczesnych, kuchennych urządzeń, które marka ma w swojej ofercie i pokazanie, jak bardzo są one pomocne w codziennym życiu.
We wrocławskim Browarze Mieszczańskim uroczyście otwarto studio kulinarne Piotra Kucharskiego. W nowo powstałej pracowni organizowane będą różnego rodzaju warsztaty, podczas których będzie można się dowiedzieć oraz nauczyć jak przygotować dania charakterystyczne dla kuchni z całego świata. Marka Mastercook wyposażyła studio w sprzęt AGD, który dzięki wielu innowacyjnym rozwiązaniom pozwoli uczestnikom szkoleń na łatwe i przyjemne przygotowywanie najróżniejszych potraw.
„W Polsce jest niewiele miejsc, gdzie można uczyć się, jak gotować smacznie i zdrowo. Dlatego też wspólnie z marką Mastercook ruszamy z programem dedykowanym wszystkim pasjonatom i miłośnikom dobrej kuchni. Ma on na celu pokazanie, jak można celebrować jedzenie, cieszyć się nim oraz uczyć, jak wygląda zbilansowana dieta. W nowo otwartym studio organizować będziemy różnego rodzaju warsztaty kulinarne prezentujące m.in. kuchnię indyjską czy włoską. Już dziś serdecznie zapraszam do wspólnego gotowania” - mówi Piotr Kucharski.
Podczas otwarcia, na które przybyło łącznie ok. 300 osób, odbył się m.in. pokaz gotowania oraz warsztaty pieczenia chleba z aktywnym udziałem licznej grupy uczestników imprezy. Zebrani goście mogli także poznać tajniki fotografii i stylizacji kulinarnej. Wszystkie potrawy zostały przygotowane przy pomocy urządzeń AGD marki Mastercook, w tym najnowszego piekarnika z funkcją Master Chef, która automatycznie dobiera najlepszy sposób pieczenia i płyty indukcyjnej z rozwiązaniem Evolis, czyli największą strefą do gotowania na rynku. Wielkiemu gotowaniu towarzyszył jarmark z udziałem regionalnych producentów żywności, podczas którego można było spróbować najlepszych lokalnych przysmaków m.in. miodu, warzyw i wędlin.